In de Media

This is not a dance

Willemijn Veenhoven sprak Nastaran voor het NTR Radio1 programma Kunststof over haar voorstelling This is not a dance. Luister het gesprek als podcast terug. 

– Kunststof

06-04-23 // Interview

Vogels

Voor De Volkskrant ging Nastaran in gesprek met Ela Çolak over o.a. de voorstelling Vogels die te zien is bij Internationaal Theater Amsterdam. ‘Heerlijk om even niet de kar te trekken.’

– De Volkskrant

29-03-23 // Interview

Vogels

Nastaran over het stuk Vogels van Wajdi Mouawad. ‘Het gaat bij hem altijd over verschillende thematieken tegelijkertijd, zoals oorlog en identiteit. Wat draag je mee van je geschiedenis, welke pijn moet doorbroken worden? In zijn stukken maakt het publiek dezelfde zoektocht als de personages.

– NRC

26-11-22 // Interview

Songs for no one

Een revolutie bracht theater­makers Sachli ­Gho­lamalizad en Nastaran Razawi Khorasani naar Europa, een andere brengt hen dichter bij Iran. ‘De kans is groot dat de community weer versnippert, als we winnen. Maar tot dan hebben we elkaar.’

– De Standaard

06-10-22 // Interview

Songs for no one

songs for no one

Nastaran ging in gesprek met Arthur de Mijttenaere voorafgaande haar voorstelling in Haarlem. ‘Ik voel me heel trots door Iraanse vrouwen zonder hoofddoek’.

– Noordhollands Dagblad

16-03-22 // Interview

Songs for no one

songs for no one

In de podcast Dit Zijn De Makers van het Chassé Theater vertelt Nastaran aan theatermaker Annemijn Rijk over het maakproces van haar voorstelling Songs for no one

– Dit Zijn De Makers

08-03-21 // Interview

Songs for no one

“Als ik op de vloer sta, ontstaat er direct een bepaalde ‘spelersintuïtie’ en ben ik op een andere manier aan het maken. Er gebeuren dan dingen die ik nog niet had kunnen bedenken vanachter mijn laptop of schriftje.”

LeidsCement

09-08-21 // Interview

Songs for no one

Pieter van der Wielen sprak Nastaran voor Radio1 programma Nooit meer slapen over haar voorstelling Songs for no one. Luister het gesprek als podcast terug. 

– Nooit Meer Slapen

04-08-21 // Interview

Songs for no one

NRC Interview

Theatermaker en acteur Nastaran Razawi Khorasani maakt voorstellingen waarin het lichaam als belangrijkste communicatiemiddel wordt ingezet. „Hoe sta of loop je in de achtste groep?”

– NRC

03-08-21 // Interview

Songs for no one

In haar voorstelling Songs for No One, te zien op Theaterfestival Boulevard, gaat de Iraans-Nederlandse met kinderen uit Iran in gesprek. ‘Het beeld dat in de media van Iran heerst is dat van islam en ayatollahs, maar de Iraniërs lijken zo veel op ons.’

– Volkskrant