Over Nastaran

Actrice & theatermaker
Nastaran © Jochem Jurgens

Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.

Zowel theatermaker als actrice en speelde o.a. bij het Ro Theater, Maas Theater en dans en Theater Rotterdam. Haar werk is ook internationaal getoond, o.a. tijdens het Schäxpir festival (Linz, Oostenrijk), het Schöne Aussicht Festival (Stuttgart, Duitsland) en 4+4 days in motion (Praag, Tsjechië). Tijdens het Nederlands Theaterfestival 2014 won Nastaran de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumpresentatie voor haar rol in CASH van Maas theater en dans. In 2020 ontving ze een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en in 2021 won ze de BNG Bank Theaterprijs.

Nastaran ©Benny Stroet

Dit seizoen speelt ze de hoofdrol in de nieuwe film van Ruben Broekhuis en Make Way Film Exhibition #8. Haar volgend eigen werk Songs for no one gaat in première tijdens Theaterfestival Boulevard in augustus 2021 en op tournee in 2022.

Samen met theatermaker Davy Pieters vormt Nastaran het KOBE collectief. Zij maken interdisciplinair werk voor de meest uiteenlopende scènes. Van theater, museum, club tot (dance) festival. Het werk van KOBE kenmerkt zich door de uitgesproken beeldende stijl met de actualiteit en persoonlijke fascinatie als vertrekpunt.