Theater / Maas theater en dans

CASH

Geld maakt niet gelukkig. Yeah right! Alsof je gelukkiger bent zonder geld.

Geld maakt niet gelukkig. Yeah right! Alsof je gelukkiger bent zonder geld. Wie droomt er niet van een grote erfenis, de loterij winnen of… een geslaagde bankoverval? We zijn dag in dag uit bezig met ‘waar halen we het vandaan’ en ‘wat gaan we ermee doen?’. Maar wat is geld precies? Waarom is een tientje waard wat het waard is? En wie bepaalt dat? In CASH duik je samen met de acteurs in de wereld van het geld. Van de bankencrisis tot de goudvoorraad, van bitcoins tot marktwerking. In een mix van een heist movie (à la Ocean’s Eleven) en uitdagend praattheater worden euro’s, banken en de markt doorgelicht. Kom en help mee een bankoverval op te zetten. En als dat lukt, hoeveel geld is dan voor jou genoeg?

Deze theaterhit uit 2013 werd in 2016 hernomen. Nastaran is voor haar rol in CASH bekroond met een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.

Nastaran Razawi Khorasani windt iedereen om haar vinger, spelers en toeschouwers, in het snel van kleur verschietende decor. Ze geeft een onheilspellende lading aan de scherpe tekst van Floris van Delft en Wouter Muller en laat in Van Delfts regie zien, dat ze tot alles in staat is, van  onbetrouwbare bitch tot femme fatale en van strakke zakenvrouw tot verleidelijke superheldin’, aldus de Krekeljury.

Credits

Regie: Floris van Delft Tekst: Wolter Muller, Floris van Delft Spel: Nastaran Razawi Khorasani (Gouden Krekel), Dennis Rudge, Rutger Tummers, Sus Verbruggen (2016) / Sinan Eroglu (2013)
Geluid: Wim Conradi Licht: Andrea Spoor Decor: Laura de Jong Kostuums: Sara Hakkenberg
Video: Peter Raaijmakers, Huub Laurens

Bekijk de trailer