Eigen Werk

Songs For No One

Neemt je mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran.

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft.

Songs for no one ging 7 augustus 2021 in premiere tijdens Theater Festival Boulevard. 

Nastaran: “Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Die vraag vormt mijn onderliggende drive bij dit project. Ik ben me bewust van mijn privileges en voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.”

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.

Songs for no one is de winnaar van de BNG Theaterprijs 2021. Uit het juryrapport;

“De penibele situatie van de kinderen, hun ergernissen en grenzeloze ambities weet Razawi Khorasani op indrukwekkende wijze te verbeelden in haar performance met muziek van Jimi Zoet en beelden van Peter van Til. Door de lichte toon van de gesprekken en verkwikkende nieuwsgierigheid wordt de voorstelling ondanks het thema nooit te zwaar. Razawi Khorasani etaleert in Songs for no one haar kwaliteiten als maker, performer en ook interviewer.”

Klik hier voor de speellijst of scroll naar onder 

Credits

Concept, regie, spel Nastaran Razawi Khorasani Muziek Jimi Zoet Dramaturgie Tobias Kokkelmans Scenografie en video Peter van Til (BrotherTill) Productie Nadine Dijkstra Techniek André Goos (Denzo Theater Techniek) Coach Suzan Boogaerdt Kostuumadvies Rebekka Wörmann Marketing Dieke van der Spek zakelijk leiding Wilma Kuite Foto Mostafa Heravi Grafisch vormgever en beeldbewerking Maartje de Groot Scenefotografie Julian Maiwald Een productie van Kobe collectief Coproducenten BNG Bank Theaterprijs 2020, Theaterfestival Boulevard, Maas theater en dans ism Het Nationale Theater, We are public, Workspacebrussels

Bekijk de trailer