Eigen Werk

Uniform

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing?

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Uniform ging in première op festival Oerol 2018 en wordt wegens succes hernomen.

Nastaran:We leven in een sterk geïndividualiseerde wereld en zijn voortdurend bezig met wie we zelf zijn, wat onze mening is. Dat is echt iets van deze tijd. Ik heb bewondering voor mensen die zichzelf durven te vergeten en helemaal kunnen opgaan in een groep. In Uniform doen we een poging om de afkeer van het ego te laten zien.”

Credits

Van: Nastaran Razawi Khorasani Met: Nastaran Razawi Khorasani, Laurence Roothooft, Art Srisayam, Tijmen Teunissen Dramaturgie: Tobias Kokkelmans Licht: Marijn de Jong Kostuums: Nicky Nina de Jong Coach: Moniek Merkx Dramaturgie: Tobias Kokkelmans Understudy: Dorothea Mende Coupeuse: Dorine van IJsseldijk Campagnebeeld: Noa Verhofstad (campagnebeeld), Guido Bosua (scènefoto’s), Nichon Glerum (scènefoto’s) Video: Thomas Bos (teaser), Davids Dannoss (trailer) Producent: Maas theater en dans In samenwerking met: URLAND

Bekijk de trailer